Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Klubkiállítás 2011

2011.09.28

Nagy érdeklődés kísérte a Magyarországi Erdélyi Kopó Klub éves klubkiállítását, amely a gödöllői Barokk Vadásznap keretein belül, a kastélyparkban kapott helyet. Úgy tűnik, az erdélyi kopósok ezt a rendezvényt fontosnak tartják, hiszen kereken 50 nevezés érkezett, s bár a klubkiállítások mindig magas létszámmal zajlanak, ez a létszám rekord az elmúlt 10 évet tekintve. A legtöbb működő kennel képviseltette magát egy, vagy több kutyával. A legnépesebb osztály a nyílt szukáké volt, ahol 11 kutyát vezettek fel. A klub tenyészcsoport, utódcsoport, kutyapár és kutya-gyerek páros versenyt is hirdetett, itt is minden kategóriában volt nevezés. Külön említést érdemel az utódcsoportok versenye, ahol négy csapat is felvonult. Rövidlábú erdélyi kopót ugyan nem neveztek, de egy fiatal példányt elhozott gazdája a rendezvényre, és a vadásznap vadászkutya bemutatóján a hosszúlábú társakkal együtt bemutatta.

A klubkiállításon Bogdán Imre (Ro) bírált, aki a fajta régi ismerője. Első erdélyi kopóját még 1943-ban kapta, azóta aktívan foglalkozik a fajtával. Imre bácsi az elmúlt években többször is bírálta a hazai állományt, kiállításokon és tenyészszemléken, valamint munkaversenyeken munkabíróként is, bírálatai sok nevezőt vonzanak.

Ami a kiállítás saját vonatkozású részét illeti, több nálunk született kutyát is neveztek, és utódcsoportot is indítottunk.

Eredményeink:
Ősi-Vadász Fogaras - KI, HPJ, Fiatal klubgyőztes

szs_1003-.jpg


Ősi-Vadász Flótás - fiatal osztály K II.

hirek2011klub02.jpg


Háromszéki Vahur Csipet "Bagó" - nyílt osztály K I, CAC

szs_0998-13cac-.jpg


Ősi-Vadász Gyurgyalag - baby osztály ígéretes
Ősi-Vadász Firka - fiatal osztály K II.

hirek2011klub06.jpg


Ősi-Vadász Felhő - növendék osztály K, CAC

szs_1223-.jpg


Bori - nyílt osztály K

hirek2011klub08.jpgBori és utódai (Fogaras, Firka, Felhő) - Utódcsoport I.

szs_1306-.jpg

Fiatal felvezető - Felhő és kis gazdái, első hely (itt mindenki első lett!)

hirek2011klub09.jpg


Nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel, kutyáink szépen helyt álltak ebben a komoly mezőnyben is!