Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kutyáim

Kennelemben 4 erdélyi kopó szuka él most

fejdede.jpg

Ősi Vadász Déva - Dede

Dede, Bori lánya, egykeként született 2008. év végén. Ígéretes kölyöknek tűnt, ám sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeinket. Most kedvencként és munkakutyaként él velünk. A D betűs alom naplója

 

fejfecske.jpgŐsi-Vadász Fecske

Fecske, Bori lánya, 4 évesen, Erdélyből került vissza hozzánk. Kiegyensúlyozott, kedves kutya, a falkába hamar beilleszkedett. Első hazai kiállításán, a 2014-es Klubkiállításon Fajtagyőztes címet szerzett, a hazai tenyész-követelményeket teljesítette. A téli idényben vadászatokon is kipróbáltam képességeit. Fecske a K és az O betűs alom anyja.

20201102_154108.jpgŐsi-Vadász Nádas

Nádas 2018-ban született Cudar utolsó almában. Dekoratív, jó képességű szuka, erdélyi vérvonal. 2020-ban megszerezte a tenyészthető minősítést, így vele tervezem tovább vinni Cudar örökségét.

 

20201102_154157.jpgŐsi-Vadász Oliva „Bogyó”

Bogyó 2019-ben született Fecske utolsó almában. Nagyon kiegyensúlyozott, érdeklődő kutya. 2020-ban tenyészthető minősítést szerzett.

 

 

Vendégek

Kennelemben előfordulnak időnként vendégek is. 

fejcudar.jpg

Háromszéki Vahur Cudar

Cudar és testvérei a tenyészetemben születtek 2008 áprilisában. Cudar barátaimnál él, de kiállítási és munka karrierjét mi egyengetjük. Cudar számos kiállításon és vaddisznós versenyen ért el szép eredményeket. Küllemre és idegrendszere alapján az alom szukái közül a legjobb lett, így  az ő tenyésztésbe vonása mellett döntöttem. Cudar a H, J, L és N betűs alom anyja. 

hirekharis2.jpg

Ősi-Vadász Haris 

Haris, Cudar fia, jó küllemű, roppant kiegyensúlyozott három színű kan. Gazdája vadászaton és utánkeresésben is kipróbálta. Képességvizsgát teljesítette. 

 

 

Emlékek

Ők azok a kopók, akik hosszabb-rövidebb ideig társak voltak életemben, de sajnos már nincsenek közöttünk. 

:      

BoriBori (2004-2019)

Bori, saját tenyésztésű szukám, anyját, Lucát Erdélyben kutattam fel és hoztam haza, apja Cserkész Álmos Samu. Bori 2006-ban tenyészszemlén megfelelt minősítést kapott. 2009-ben visszakerült hozzám, és azóta már vadászatokon is bizonyította képességeit. A D és az F betűs alom anyja, portánk rendíthetetlen őrzője.  2019 szeptemberében, 15. évében aludt el végleg.

 

Benehegyi Ani - RenceBenehegyi Ani - Rence (2005-2018)

Rence, képességvizsgával, tenyészszemlével rendelkezik, a 2006-os klubkiállítás fiatal győztese. Végigdolgozott már több vadász idényt és mára egy rutinos és kellően magabiztos kopóvá fejlődött. Kiváló anatómiája és vadásztulajdonságai remélhetően az utódaiban is megjelennek. Rence az E és a G betűs alom anyja. 

 

fejinda2.jpgŐsi-Vadász Inda (2014-....)

Inda saját tenyésztésű szukám, ám nem a kennelemben született, csak 9 hetes korában került hozzám. Apja Torockó-Ura Bátor, anyja Ősi-Vadász Felhő. 15 hónaposan, kiegyensúlyozott teljesítménnyel tenyészthető minősítést szerzett.  Az M betűs alom származik tőle, majd a kicsik szoptatását követően, a kötöttségeket megunván elragadta a vére, és sajnos soha nem tért vissza. Talán valahol boldogan él…

 

Ősi-Vadász Akác - BogiŐsi-Vadász Akác - Bogi (2000-2014)

Bogi, saját tenyésztésű szukám volt. Anyja és apja is eredményes kiállítási és vadász kutyák voltak. Bogi nagyon jó küllemű és kiválóan dolgozó, bár kicsit érzékeny kutya, volt. Sok ledolgozott vadászidény után, nyugdíjas éveit édesapámnál töltötte. 13 évesen ment el. 

fejhanga.jpg

Ősi Vadász Hanga (2013)

Hanga nagyon ígéretes fiatal szuka volt, nagy reményeket fűztem hozzá. Sajnos sorsa nem úgy alakult, ahogyan reméltük. Egy ritka betegség 10 hónapos korában végzett vele. 

 

 

fejcsoda2.jpgHáromszéki Vahur Csoda (2008-2012)

Csoda és testvérei a tenyészetemben születtek 2008 áprilisában. Csoda kiváló munkakutya, vércsapa és disznós versenyeken sikerrel szerepelt, és vadászatokon is jól teljesített. Egy váratlan betegség vetett véget az életének, még csak 4 éves volt. Halála felfoghatatlan számunkra.    

Nyárádmenti-Nimród Lord

Nyárádmenti-Nimród Lord (1998-2011)

Lord családi kedvenc, hobbi kutya volt, ennek ellenére több vadászidényt végigdolgozott és sikeres kiállítási karriert futott be. Nagyon kiegyensúlyozott, barátságos, nagyvároshoz is szocializált kopó volt, akárhová el lehetett vele menni. A gyerekek nyüstölését, még idős korában is kiválóan tűrte, és az utolsó napig a legnagyobb szeretettel viseltetett a családtagok iránt. 12 évet és 10 hónapot élt.  Lordi naplója  

Amazon - Pötyi

Amazon - Pötyi (1999-2011)

Pötyi, 2007 áprilisban került Magyarországra. Jó küllemű, jó felépítésű, kedves kutya. Erdélyben született, 6 éves korában Sepsikőröspatakra került. Egy alom született ott tőle, a második 2008 tavaszán az én kennelemben. Pötyi 2011 januárjában, 11 évesen pusztult el.

 

Cserkész Álmos - Samu

Cserkész Álmos - Samu (1998-2010)

Samu egy igazi fő állású vadászkutya volt. Életét egy hivatásos vadász kopójaként élte. 9 éves koráig rendszeresen részt vett vaddisznóhajtásokon és számtalan sikeres utánkeresés köszönhető neki. Hihetetlenül jól alkalmazkodott minden körülményhez, nyugodt és együttműködő volt, de ha lekerült róla a póráz, önfejűsége igazi kopóvérről árulkodott. 12 évesen, 2010-ben aludt el örökre.

 

szeder-bogi-2005.03.27.-008.jpgSzeder (2004-2007)

Szeder, saját tenyésztésű szukám. Luca és Samu lánya, Bori alomtestvére. Nagyon jó munkakészséggel rendelkezett. Szeder rendkívül stabil idegrendszerről és a jelenlegi erdélyi kopó állományból magasan kiemelkedő munkakészségről tett tanúbizonyságot. 2007. novemberében sajnos elpusztult. 

Luca Luca

Lucát a Kovászna megyei Kálnokon kutattam fel és hoztam haza. Jó idegrendszerű és küllemű, kiváló képességű kutya volt. Magyarországon egy vadászidényt végigdolgozott és egy almot felnevelt. Aztán egy séta során vadászszenvedélye elragadta és többet nem jött vissza.   

 

Kép Disznóugrasztó Ava - Zsófi

 

 

 

 

Kép Vadász-Nimród Merész - Hunor

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.